Project Description

STANOVANJSKA HIŠA OBDANA Z MESTOM, Ljubljana

Stanovanjska hiša se postavi v mestu, obdana je s stanovanjski hišami, nedaleč so poslovni objekti. Parcelo omejujejo z dveh strani cesti, od teh je ena manj prometna. Na parceli stoji obstoječa hiša, ki se jo odstrani. Obstoječa hiša je podkletena. Kletna etaža se zasuje, ker novi objekt ne bo imel kleti. Novi objekt je sestavljen iz med seboj križajočih se dveh pravokotnikov.

Objekt je zasnovan v dveh etažah, polne višine. V pritličju so odprto zasnovani dnevni prostori: kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Vsi prostori se vizualno odprejo na vrt, ki je za hišo. Objekt bo imel čudovit mali vrt, ograjen na delu cest s samim objektom, do ostalih sosednjih parcel pa se ograji z višjo živo mejo. Na strani dovozne poti se uredi dvorišče za obračanje vozil in gar​aža za parkiranje dveh osebnih vozil. Glavni vhod je iz dvorišča, dobro vizualno izpostavljen. V nadstropju se uredijo spalni prostori in prostor za goste s svojo mini kuhinjo in kopalnico. Za obiske se omogoči tudi zunanji dostop v etažo nadstropja, pod stopnice pa se umesti lopa. V nadstropju sta dve spalnici s prehodno garderobo in kopalnico.

Objekt ima v osnovi povsem belo fasado in je zaključen z ravno streho. Deli fasade se vizualno zaključijo s pločevino antracit temno sive barve. Ograje se izvedejo v prozornem steklu, na delu spalnice pa zaradi dodatne vizualne prepreke iz perforirane pločevine.