Project Description

REKONSTRUKCIJA OBSTOJEČE HIŠE ZA VEČJO GARAŽO IN TERASO, Ivančna Gorica

Na parceli je obstoječi objekt z manjšim balkonom, ki je povezan s stopnicami in z vrtom. Naročnik je želel povečati zunanje bivalne površine. Pod balkonom se uredi dodatno pokrito parkirišče in manjša lopa.

Terasa se opremi z udobnim sedežnim kompletom in mizico. Del talne površine se finalno obloži z leseno talno oblogo, del ne pohodnih površin pa se posuje s prodnikom. Prostor se opremi tudi z zelenjem.

Balkon se zaščiti pred meteornimi vodami s kovinskim nadstreškom. Streha nadstreška je opremljena s kovinskimi premičnimi lamelami. Lamele prepuščajo zadosti svetlobe, ko jo potrebujemo v notranjih bivalnih dnevnih prostorih. V vročih poletnih dneh pa se zaprejo, ter prostor pod teraso in v notranjosti objekta osenčijo.

Stene rekonstrukcije se v osnovi omeče v beli barvi, ne praskane strukture in čim manjše zrnavosti. Delno se jo obda s pločevino, v temno sivi antracit barvi. Ograje se delno izvede v ometu, delno v steklu. Pri izdelavi fasade se izvede tudi popravilo dela fasade na obstoječi hiši, predvsem zaradi njene dotrajanosti.